sponsoren

 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > wandelvereniging gelderland

Wandelvereniging Gelderland

is opgericht in 1932 onder de naam Nijmeegs Wandel Verbond (NWV), later na de fusie met Arnhem werd het de Kring Gelderland en sinds 2004 na de fusie met Wandelorganisatie Nederland werden de activiteiten gesplitst en is het wandelgebeuren onder de naam wandelvereniging Gelderland gekomen. Beleidstechnische zaken gingen verder onder de naam Regio Gelderland. De wandelvereniging ging onder de regio functioneren. Op 1 januari 2015 kwam de fusie tot stand tussen de KNBLO-NL en de NWB en is de bond verdergegaan onder de naam KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland).
De wandelvereniging Gelderland organiseert gedurende het gehele jaar wandelactiviteiten.

Als lid van een grote organisatie is er maandelijks overleg binnen het bestuur en enkele keren per jaar met een collega-, regio- en bondsbestuur. De Jaarvergadering wordt gehouden in maart en is toegankelijk voor alle leden. Leden van Wandelvereniging Gelderland dragen bij aan een goede vereniging door hun ideëen en wensen aan hun bestuur kenbaar te maken.

Vrijwilligers vormen de basis van Wandelvereniging Gelderland. Zij plannen activiteiten, verkennen en markeren wandelroutes. Zij verzorgen de startplaats en de plaats van inschrijving voor de wandeltocht. Zij laten als opgeleide verkeersregelaars de wandelaar veilig oversteken. Daarom tracteren wij jaarlijks alle vrijwilligers op een gezellige dag als beloning voor hun fantastische inzet. Dat is een goede gelegenheid om met hen nog eens rustig het afgelopen jaar door te nemen en om van hen te horen waar het beter kan.

Wilt u behoren tot de groep vrijwiliggers, dan kan dat uiteraard. Neemt u dan contact op met Joop Wesseling (073-5033322).